Aj pár percent z dane pomôže turistickým chodníkom

Milí naši priatelia a podporovatelia, úprimne si vážime, že ste si vybrali práve naše občianske združenie, ktoré podporíte svojimi 2% alebo 3% z dane. Ďakujeme najmä v mene všetkých turistov a milovníkov Nízkych Tatier, ktorí si denne vychutnávajú výsledky našej viac než 10-ročnej práce. Počas víkendu v septembri 2024 (21.-22.9.) plánujeme ďalší ročník dobrovoľníckej brigády na spriechodňovanie turistických chodníkov. Môžete sa osobne pridať alebo tiež nás finančne podporiť. Príspevky použijeme na organizáciu a zabezpečenie týchto činností – na úhradu ubytovania, cestovného, drobného občerstvenia, nákup náradia, paliva do píl a organizačné zabezpečenie. 

Dokumenty, ak vám zúčtovanie dane robí zamestnávateľ:

– Formulár na poukázanie 2 % alebo 3 % (editovateľné pdf)

– Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov – vystaví a dá vám zamestnávateľ 

Do predvyplneného Formulára na poukázanie 2% alebo 3% z dane doplňte vaše údaje. Spolu s tlačivom Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov, čo vystaví váš zamestnávateľ, ho pošlete do 30.4.2024 na svoj (alebo aj iný slovenský) daňový úrad. Miestnu príslušnosť k daňovému úradu si môžete overiť aj tu.

Dôležité! 

Ak chcete poukázať 3% z dane, pošlite na váš daňový úrad okrem uvedených dokumentov ešte aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti v 2023. Radi našim dobrovoľníkom vystavíme potvrdenie o dobrovoľníckej činnosti, ozvite sa nám mailom na parbat.sportovyklub(zavinac)gmail.com. Samozrejme, dobrovoľnícke hodiny ste mohli odpracovať aj inde a potvrdenie môžete použiť pre venovanie ľubovoľnej organizácii.  

Ak si ako fyzická osoba daňové priznanie podávate sami: 

Vypočítate si sumu 2% alebo 3% z dane. Priamo v daňovom priznaní sú uvedené kolónky pre poukázanie 2% alebo 3% z dane. Do daňového priznania uvediete naše kontaktné údaje. Ak chcete darovať 3%, k daňovému priznaniu priložte aj Potvrdenie o odpracovaní minimálne 40 hodín dobrovoľníckej činnosti. Daňové priznanie doručte na svoj daňový úrad do 31.3.2024 a do tohto dňa daň aj zaplaťte.  

Detailnejšie informácie o postupoch v prípade potreby nájdete tu.  

Ďakujeme vám za podporu

Parbatky Sojka a Jaffa

 S ústretovou pomocou našich priateľov vzniklo krátke video z niekoľkých brigád, potešte sa s nami 🙂

0 comments